Istoric

Vedere din stradăComunitatea Penticostală din Dumbrăveni s-a înființat în jurul anilor 1947, pornind de la un număr mic de credincioși. Până în anul 1990 numărul membrilor a crescut și astfel, în anul 1997 s-a hotărât construirea unei noi case de rugăciune a Bisericii BETEL, cea de atunci devenind neîncăpătoare. După 7 ani de muncă, pe data de 1 august 2004, a avut loc serviciul de inaugurare a noului lăcaș de cult. Această clădire poate găzdui aproximativ 1100 persoane, este dotată cu sisteme moderne de sunet și video, încălzire, ilumitat, aparate de aer condiționat, sală de mese, spaţii pentru Şcoala Duminicală, etc.

Vedere din interiorNumărul membrilor Bisericii este de aproximativ 870 membri adulți și 900 copii. Biserica este structurată pe mai multe categorii de vârste. În anul 2008 s-a înfiinţat Școala Duminicală BETELINO pentru copiii până la vârsta de 12 ani, iar pentru cei mai mari de 12 ani studiu biblic. Corul mixt este dirijat de fratele Nicu Piu și format din aproximativ 100 de persoane grupate pe 4 voci; corul de copii, înființat iniţial de fratele Petrică Moisiuc în anul 2003 şi continuat de fratele Nicu Piu. Orchestra Bisericii s-a înființat în anul 2006 sub bagheta dirijorului Nicu Piu cu un numar mic de intrumente. Fratele Emanuel Hapca s-a implicat în perfecționarea orchestrei, astfel că numărul instrumentelor a ajuns la aproximativ 40.

Biserica este condusă de un comitet de organizare format din 13 membri reprezentativi aleși de Biserică. Pastorii bisericii sunt: Virgil Neagu, Viorel Dascălu şi Gheorghe Livadaru. Biserica Penticostală BETEL are la bază doctrina Bibliei conform căreia omul, indiferent de starea materială, orientarea religioasă, politică, socială, trebuie să îl caute și să îl găsească pe Dumnezeu. Fiecare om decide cât din timpul său îi acordă lui Dumnezeu, Creatorul nostru și cât de mult dorește să se apropie de El prin închinare; pentru aceasta s-a stabilit un program săptămânal de slujiri în Casa Domnului, la care este liber orice om să participe după bunul său plac.

Așadar, în conformitate cu programul de mai jos, vă așteptăm la slujbele bisericii

Luni
Închis
Marți
7:00 PM – 8:00 PM
Miercuri
Închis
Joi
7:00 PM – 8:30 PM
Vineri
Închis
Sâmbătă
7:00 PM – 9:00 PM
Duminică
9:00 AM – 12:00 PM, 5:00 PM – 7:00 PM

Notă 1: Începând cu luna Martie 2020, activitatea din clădirea bisericii e suspendată până la o notificare ulterioară în conformitate cu deciziile autorităților române. Serviciile de duminică se desfășoară într-un număr limitat și se transmit în direct pe pltforma Youtube.

Notă 2: Slujbele de căsătorie au loc, în general, duminica între orele 15:00 și 17:00 în locul slujbei regulate de după-amiaza.