20 octombrie 2014

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?
Matei 16.26

Cheia fericirii

Cu ani de zile în urmă era scrisă într-un ziar următoarea relatare: În oraşul C., un milionar şi-a pus capăt vieţii. După ce a devenit putred de bogat în America, şi-a cumpărat o mare moşie. Dar nu a fost fericit. Lipsa de ocupaţie i-a provocat o boală de nervi şi chiar marile călătorii, pe care le-a întreprins, nu i-au adus însănătoşirea aşteptată. Apoi s-a hotărât să-şi pună capăt vieţii. În buzunarul hainei sale s-a găsit o avere în bancnote şi alături o bucată de hârtie pe care era scris: „Plec din viaţă, pentru că nu mai pot suporta plictiseala şi singurătatea. Atât timp cât am lucrat în New York, am fost fericit. Dar acum, în posesia multor milioane, mă simt foarte nefericit. Viaţa mi-a devenit o povară şi moartea este singura mea cale de scăpare. Am înţeles prea târziu că banii nu înseamnă fericire“.

La citirea acestei relatări trebuie să ne gândim involuntar la cuvântul Bibliei: „Ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul?“. Banul este o cheie pentru multe lucruri pe care le oferă lumea oamenilor. Dar el nu este cheia pentru a fi fericit. Cheia fericirii este numai Mântuitorul. El a spus: „Cine crede în Mine nu va înseta niciodată“.

#Sămânţa bună.

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns