Așa cum sunt la Tine vin

„Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” Ioan 6:37

 

Pentru evanghelistul și compozitorul de imnuri elvețian Cesar Malan, vestirea Cuvântului lui Dumnezeu a fost mereu o plăcere deosebită. Într-o zi, aflându-se în Anglia la un dineu unde cânta tânăra Charlotte Elliot, acesta i-a spus că vocea ei ar fi un mare câștig pentru cauza lui Cristos dacă s-ar pune la dispoziția Lui. Tânăra i-a dat de înțeles evanghelistului că nu este dispusă să vorbească despre acest subiect, așa că Malan s-a scuzat politicos și s-a îndepărtat.

Ajunsă acasă, nu-și putea scoate nicicum din minte ceea ce îi spusese omul lui Dumnezeu. Trei zile mai târziu, Charlotte l-a întâlnit din nou pe Malan și i-a spus acestuia că încercase să se apropie de Domnul Isus, dar simțea că nu are nimic să-I ofere, deoarece își trăise tinerețea în păcat, iar sănătatea îi era destul de șubredă. Malan i-a spus atunci: „Niciodată nu vei putea să-I dai ceva lui Isus, prin care să devii mai merituasă înaintea Sa. Tu trebuie să vii la El așa cum ești, cu viața ta plină de păcat.”

Deși nu i se părea corect să-i dea lui Isus resturile vieții ei, Charlotte a capitulat în acea zi în fața Lui așa cum era, rugându-l să o salveze, pe baza promisiunii Sale: „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară […]”. De la vârsta de 33 de ani, Charlotte a suferit de o boală ce avea să o chinuiască pentru tot restul zilelor, dar ea spunea : „Tatăl meu ceresc știe de ce trebuie să trec prin aceste suferințe și numai El este singurul care mă înțelege, mă susține și mă va ajuta să-mi port crucea până la sfârșitul călătoriei.”

În 1835, la aproape doisprezece ani de la convertirea ei, fratele lui Charlotte a început să adune fonduri pentru o școală de fete, St. Mary’s Hall. Simțindu-se vinovată că nu poate merge împreună cu el să adune fonduri, Charlotte și-a amintit de convertirea ei și a compus versurile unui poem pe care l-a tipărit și l-a vândut în toată Anglia. Antetul poemului spunea: „Vândut pentru beneficiul școlii St. Mary’s Hall din Brighton: Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară.”

Poemul lui Charlotte a fost pus pe melodie de William Bradbury și a devenit imnul preferat al multor evangheliști. Inclusiv Billy Graham l-a folosit în majoritatea cruciadelor sale de evanghelizare pentru a-I chema pe oameni să vină la Cristos așa cum sunt.

Bebe și Bianca Ciuașu – Voi cânta doar despre Isus – vol. 1

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns