BETELINO: Alina Adam – Misionar în Namibia (Jurnal de misiune)

whatsapp-image-2016-10-02-at-15-40-25

Dumnezeu are nevoie de oameni pentru ca să își lărgească împarăția, deaceea unii oameni Îi înteleg chemare și se pun la dispoziția Lui pentru a îndeplini un anumit plan a lui Dumenzeu.

Școala Duminicală BETELINO este onorată de Dumnezeu deoarece a găsit o învățătoare, Alina Adam, care și-a înteles chemarea. Ea a ales să slujeacă copiilor din Namibia (Africa de Sud) pentru o perioadă de 3 luni, în cadrul organizației Kalahari New Hope. Ne rugăm și o susținem, dorindu-ne să aibă biruință în lucrare.

Doresc să public câteva din experiențele trăite de Alina în Namibia:

12 august 2016

”Am ajuns cu bine in Namibia. A fost o călătorie lungă și plină de peripeții. Cel rău a încercat să ne oprească în fel și chip, dar Domnul nu ne-a lăsat. Nu îmi vine să cred că sunt aici. Sincer nu e așa cum mă așteptam. E mult mai multă sărăcie. Oamenii de aici pur și simplu dorm afară și nu au absolut nimic. E una să auzi și să vezi videoclipuri de pe internet cu acești oameni săraci, dar e alta să te aflii printre ei, să trăiești printre ei și să ai aproape aceleași condiții ca și ei. Voiam să îți zic că am nevoie de multă rugăciune. Continuați să vă rugați pentru mine. Aici sunt pericole la orice pas. Adică șerpi sunt aproape peste tot. Trebuie mereu să ne uităm pe unde mergem și să avem mare grijă. De exemplu, acum câteva zile au avut de a face cu un black mamba în bucătărie. Sunt multe animale sălbatice și insecte care sunt foarte periculoase. Dar măcar avem cateva prietene care stau in căsuțele noastre – reptilele – măcar ele sunt prietenoase. La inceput îmi era frică, dar sper că teama să plece de la mine pentru că toate lucrurile sunt în mâna Domnului. Credinta o să îmi fie pusă la încercare când voi pleca pe sate, în triburi. În fiecare săptămână se merge, și se sta cam 2 -3 zile. Cand vom merge va trebui sa dormim afară, sub cerul liber. Asta va fi o provocare pentru mine, dar sper ca credința mea să crească, iar tot ce va fi aici și experiențele pe care le voi avea să mă zidească și să mă crească tot mai mult. Domnul să vă binecuvinteze pentru că mă purtați în rugăciunile voastre.”

–––––––––––––––––––––––––
21.08.2016
⁠⁠⁠⁠
” Am fost 2 zile pe sate. Ceea ce am văzut, m-a impresionat: oameni și copii săraci, care n-au mâncat de câteva zile, oameni bolnavi cărora li se vedea suferința pe față, oameni care nu aveau nici un acoperiș deasupra capului și multe altele. Mi s-a sfâșiat inima pur și simplu când am văzut condițiile în care trăiau, niciodată nu am văzut atâta sărăcie.
 
Aici am învățat lecția mulțumirii. Dacă înainte nu eram mulțumită cu ceea ce aveam și cu condițiile de acasă, acum pot spune că sunt cea mai binecuvântată ființă de pe pământ – și chiar nu îmi doresc să am mai mult după ceea ce am văzut aici.
 
Ceea ce am mai învățat de la acești oameni este sa au bucurie întotdeauna, ei chiar sunt fericiți chiar dacă nu au aproape nimic. Stăteam la biserică și mă uitam la ei, pe fețele lor se citeau  bucuria, îl lăudau pe Domnul atât de frumos și cu atâta râvnă. Am făcut o comparație cu noi, de multe ori lăsăm îngrijorările și nemulțumirea să vină peste noi  și să ne ia pacea.
 
De multe ori suntem supărați și mulțumiți de faptul că nu avem nici un motiv ca să fim așa, trebuie să învățăm de la acești oameni, să ne molipsim de bucuria lor chiar și când încercările vin asupra noastra, noi nu suntem mai presus ca ei puteam fi noi in locul lor. De aceea, haideți să meditam la toate aceste lucruri și să schimbăm ceea ce trebuie schimbat.
Voiam să vă mulțumesc că v-ați rugat pentru noi. Cel rău a facut noi planuri, mașina ni s-a stricat pe drum la întoarcere și am rămas 5 ore așteptând că cei din baza să-și dea seama că s-a întâmplat ceva și să vină după noi. Am rămas într-un loc foarte periculos cu multe animale sălbatice. Chiar dacă ne-a prins noaptea acolo, Domnul a lăsat pace în inimile noastre și ne-a ferit de animalele de acolo. Domnul e atât de bun, aici văd mâna și protecția Lui zi de zi, depindem de El zi de zi.
Vă rog să nu uitați să vă rugați pentru noi, mai ales vinerea și sâmbăta când mergem pe sate, căci atunci se dă lupta cea mai mare. Domnul sa va binecuvinteze!”
–––––––––––––––––––––––––
28.08.2016
”Am meditat câteva zile la ceea ce mi-a spus un băiat de aici: într-o zi la biserică i-a îndemnat pe oamenii de aici să ridice mâna în sus cei care au probleme. Și surpriză: nimeni nu a ridicat mâna. Acești oameni au spus la predicator că ei nu au probleme, ce probleme să aibă? Stăteam și mă gândeam: ei care mănâncă clei de pe copaci (acest lucru e o delicatesă pentru ei), ei care nu au decât două rânduri de haine, ei care umblă cu picioarele goale, ei care nu au unde dormi, ei care mor de multe ori din cauza animalelor, bolilor netratate cum pot spune că nu au probleme? Iar noi care avem de toate ne plângem atât de des!
Domnul să lucreze la inima noastră și să ne atingă. Am pe inima să vă îndemn să vă rugați mai mult pentru cei de aici. Poate hotărăm toți o zi pe săptămână să postim pentru lucrarea de aici.
Motive de rugaciune:
– Domnul să lucreze la inimile oamenilor de aici (în mod special la bețivii și vrăjitorii care sunt atât de mulți); ca Domnul să găsească sponsori pentru lucrarea care se face aici.
– Protecție spirituală și trupească pentru misionarii de aici, pentru biruinșa în luptele care se dau, sunt multe impotiviri din partea celui rau.”
–––––––––––––––––––––––––
02.09.2016
”Motiv de rugaciune:
– Pentru o fetiță care tocmai a căzut într-o groapă adâncă in baza de misiune. Acum au plecat la spital cu ea, sa speram ca nu are hemoragie internă. Domnul să aibă milă, să se îndur, iar oamenii de aici să vadă încă o dată minunile pe care El le face.”
–––––––––––––––––––––––––
03.09.2016
”Frați și surori vreau să vă zic cât de Mare și Bun e Domnul! Aseară, de abia au putut să ia fetița în brațe pentru a o duce la spital, dupa ce a cazut în groapă. Ne-am adunat toți si ne-am rugat pentru ea, iar baieții care s-au dus cu ea la spital, la fel s-au rugat tot drumul pentru ea. Cand au venit acasă ne-au povestit cum leșina într-una. Dar apoi, Domnul a făcut minunea datorită rugăciunilor înălțate către El. Fetița a fost vindecată. Nu a mai avut nimic, a ajuns la spital mergând pe picioarele ei și plină de bucurie canta intr-una! Domnul fie laudat!”
–––––––––––––––––––––––––
02.10.2016
”Saptamana aceasta am fost 3 zile pe sate, nu am mai fost de câteva săptămâni pentru că nu întotdeauna avem resursele necesare, iar mașina noastră a fost stricată ceva timp. M-am bucurat totuși când săptămâna aceasta am putut pleca. A fost o experienta profundă, am fost în 3 sate unde am găsit oameni nu flamânzi, ci FOARTE flamânzi, într-un sat oamenii de acolo ne-au zis că n-au mai mâncat de o săptămână si ceva, după ce s-a făcut biserică am făcut mâncare pentru ei și am împărțit la fiecare. Nu am să uit niciodată copilașii care s-au năpustit asupra mâncării, și cu mâinile pline își băgau în gură repede mâncarea. Mi s-a frânt pur și simplu inima, în ultimul sat în care am fost nu ne-a rămas suficienta mâncare ca să gătim, am vrut să plecăm acasă după biserică fără să gătim pentru ei, căci nu era de ajuns pentru aproximativ 100 de persoane, dar dar când i-am văzut atât de slabi și flămânzi, am zis ca Dumnezeu poate binecuvanta și înmulți puținul nostru și poate satura tot satul, am vazut inca o minune: Dumnezeu a înmulțit mîncarea și a fost pentru toată lumea, iar toți au fost saturați, slava Lui!
Mă bucur așa mult când văd mana Lui, și minunile pe care El le face zi de zi aici, cei din baza nu au resursele necesare ca să meargă în fiecare săptămână pe sate, dar eu știu că Domnul va lucra și va rezolva și această problemă, căci : „Dacă un frate sau o sora sunt goi și lipsiți de hrana de toate zilele, și unul dintre voi le zice : Duceți-vă în pace, încălziți-vă și saturati va ! fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?” Iacov 2 : 15, 16.
Domnul să ne ajute să nu stăm nepăsători ! Rugați-vă pt mântuirea sufletelor de aici, căci lucrul acesta e cel mai important! Domnul să se atinga de inimile lor!”
Pentru susținerea financiară a Alinei Adam, vă rog să ne lăsăți un mesaj aici sau telefonic la numărul 0742 288 310 (Adrian Iacob).
Editor: Adrian Iacob

Un comentariu la „BETELINO: Alina Adam – Misionar în Namibia (Jurnal de misiune)”

Lasă un răspuns