Bogăția – Gând

Un tânăr ambiţios a vizitat un miliardar cunoscut, pentru a descoperi secretul succesului acestuia. Bărbatul bogat i-a răspuns răbdător la toate întrebările. Tânărul era entuziasmat. Credea că acest om al succesului era deplin fericit şi i-a spus la urmă: „Cred că nu mai există ceva care să vă doriţi.” Miliardarul a răspuns fără ezitare: „Ba da, tinere, mi-aş dori din toate puţin mai mult!”

Acest răspuns l-a uimit pe acel tânăr. El a auzit multe sfaturi bune pentru a urca pe scara onorurilor şi a carierei. Oare nu se poate ajunge niciodată la momentul în care să poţi savura mulţumit şi fericit succesul? Care este secretul unei vieţi de succes? Pentru mulţi oameni, „succesul” este o noţiune incertă, care nu poate fi descrisă exact. El variază în însemnătatea sa în funcţie de cât de mult dobândesc sau cât sunt de dezamăgiţi de viaţă. Căutaţi şi dumneavoastră succes prin bunurile materiale şi onoare în lume? Atunci vă va merge ca fiului risipitor, despre care relatează Biblia. „Mult ar fi dorit el să se sature cu roşcovele, pe care le mâncau porcii, dar nu i le da nimeni” (Luca 15.16).

Numai o singură cale duce spre succes, spre adevărata şi durabila satisfacţie: împăcarea cu Dumnezeu prin Isus Hristos.

„Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Matei 16.26

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns