„Coşuleţ de argint..”

 Proverbe 25:11 

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.”

Ne-am propus să descoperim intensitatea şi diversitatea unui grup mic de ucenice, în cadrul unui grup dedicat exclusiv fetelor -adolescentelor de clasa a 9-a şi a 10-a pentru a ne forma un caracter după inima Lui Dumnezeu.

Pe lângă învăţare, discuţii, confruntări ale propriilor convingeri, ne-am propus să ne dezvoltăm şi abilităţile cu care am fost hăruite noi, fetele.

Aşa că, la ultima întâlnire, discutând despre tema din  Proverbe 25:11, cea a cuvintelor rostite la momentul potrivit, am împletit coşuleţe din material burete (disponibil în coli A4, 2 mm). Fiecare fată şi-a ales combinaţia de culori.

Am venit cu această idee, în speranţa că o astfel de experienţă practică le va defini mai bine imaginea unui coşuleţ arătos, minuţios lucrat, preţios, în care ai grija ce pui… tot ceva de preţ: mere de aur. 

Această analogie ar trebui să ne dea de gândit tuturor, dar mai ales nouă  fetelor, fiindcă suntem înzestrate cu un număr mai mare de cuvinte de rostit pe zi, decât cel acordat băieţilor.

Să ne fie dar, toate cuvintele rostite ca nişte obiecte preţioase (mere de aur) pe care le păstrezi, cu grijă în spaţii preţioase (coşuleţ de argint)!

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns