CU PRIVIRILE AȚINTITE SPRE RECOLTĂ

Dragi prieteni, 

Vă salutăm cu mult respect din Mongolia, aici unde, pentru o vreme, împreună cu familia, lucrăm pentru Împărăția lui Dumnezeu. Dorim să vă împărtășim câteva vești din activitatea noastră de pe câmpul de misiune din ultimele luni de zile. Așa după cum știți din scrisorile precedente, focusul nostru major este în localitatea Bagahangai, pe lângă lucrarea din capitală cu biserica locală și Centrul Educațional (Story Hub). Cu aproximativ un an de zile în urmă am plantat o bisericuță, în Bagahangai. Deși sunt unele provocări, lucrarea este în continuă creștere.

În ultima perioadă, am avut mai multe seri de evanghelizare cu adulții, cu tinerii, dar și cu copiii din această localitate. O metodă pe care am folosit-o în această localitate, dar nu numai în această localitate, a fost evanghelizarea personală, de la om la om. Am putut să descopăr că cele mai multe persoane nu au auzit niciodată despre Domnul Isus, unii dintre ei nu știau nici un nume de Dumnezeu, iar alții care au auzit despre Domnul Isus, nu știau nimic altceva despre El. În urma celor auzite de la evanghelizarea personală, am realizat că „mare este secerișul, dar lucrători sunt puțini.” Tot în această perioadă, am fost anunțați de păstorul de lângă localitatea Bagahangai, cu care ne ajutam reciproc în lucrarea din ambele biserici, că nu mai poate să ne ajute în lucrarea din biserica nou plantată, din cauză că în weekend, va merge în capitală la munca pentru întreținerea familiei. Așadar, în fiecare weekend, cineva va trebui să meargă din capitală până în Bagahangai, o distanță de aproximativ 100 de km. Datorită lucrătorilor puțini care sunt gata să se jertfească pentru Împărăția lui Dumnezeu, de cele mai multe ori lucrarea din biserici suferă.

O altă provocare, este locul și yurta, care uneori este neîncăpătoare pentru persoanele care vin la întâlnirile de duminică. Pe viitor, ne dorim să putem achiziționa un teren unde să putem construi o bisericuță în această localitate. Momentan, nu avem resurse financiare pentru așa ceva și ne orientăm ca, până în iarnă să putem închiria un spațiu mai mare, ca pe timpul iernii să putem face activități într-un spațiu mai mare și mai confortabil.

De asemenea, o altă provocare despre care am amintit în scrisoarea anterioară, vine din partea  biserii locale „Viață din Belșug”, în care, momentan, plătim două chirii, una pentru biserică și una pentru scoală duminicală și o altă chirie unde se află Centrul Educațional (Story Hub). Cum de altfel, chiriile sunt foarte mari în Ulaanbaatar, pe viitor ne dorim să putem achiziționa un loc unic, în care să fie biserică cu toate departamentele ei și Centrul Educațional (Story Hub), care este folosit ca platformă de evanghelizare a oamenilor.

Vă îndemn să vă rugați pentru aceste două proiecte și pentru resursele financiare care sunt necesare în următoarele domenii: pentrulucrarea din Bagahangai ca să putem achiziționa un teren și să putem construi un locaș de închinare, pentru biserica locală din capitală și pentru Centrul Educațional (Story Hub) ca să putem achiziționa un local unic pentru toate activitățile. 

În final rugați-vă pentru noi ca să avem o călătorie binecuvântată și protejată spre România, va trebui să venim în țară pentru înnoirea pașapoartelor și a altor documente. 

Cu alese prețuiri, familia Iacob Marius & Rut, Patrick și Elliot.

Motive de rugăciune:
  • proiectul Bagahangai și o familie de indigeni care să fie permanenți acolo pe viitor
  • proiectul cu biserica locală și Centrul Educațional (Story Hub)
  • călăuzirea Duhului Sfânt în continuare în lucrarea din Mongolia
  • protecția Domnului în călătoria spre România

DONEAZĂ prin transfer bancar:

Fundația APME – Cont bancar deschis la Banca Transilvania, SWIFT CODE: BTRLRO22

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

*Menționați pentru fiecare donație: Pentru Familia Iacob Marius & Rut.

Contact: iacobmaryus@gmail.com
WhatsApp: 0040 742 637 176

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns