De ce?

ImageO întrebare care m-a frământat multă vreme şi care a născut multe gânduri cu privire la problemele societăţii. De ce atâţia copii săraci? De ce atâţia copii orfani sau părăsiţi de părinţi? De ce atâţia oameni care nu au zilnic o pâine pe masă, iar alţii îşi permit luxul de a cheltui sume exorbitante pe lucruri de nimic sau de care se folosesc foarte puţin?

De ce unii copii nu au acces la o educaţie normală, fiind nevoiţi să parcurgă zilnic 16 km pe jos doar pentru a frecventa orele de curs?

Toate aceste întrebări şi multe altele le plasam în “spatele” lui Dumnezeu, făcându-L direct responsabil pentru toate neajunsurile acestei lumi. Uneori suntem aşa de egoişti şi ştim să arătăm cu degetul doar în alte direcţii, dând vina pe spitale, instituţii, nepăsarea persoanelor în cauză, Dumnezeu şi uităm că din tot ceea ce ne-a binecuvântat Dumnezeu, trebuie să existe o parte care să hrănească şi pe cel sărman. Uităm că al nostru câştig trebuie să acopere şi nevoile unui om invalid care nu poate să muncească. Uităm că din cele “2 pâini şi 5 peşti” pe care le avem pe masă, pot fi hrăniţi şi mulţi alţii care ziua şi-o trăiesc scormonind tomberoanele.. Uităm că ale noastre case nu au găzduit niciodată un “nefericit” al cărui adăpost este un sacun din Gara sau aeroport.

Proverbe 10:16  →  Cel neprihănit îşi întrebuinţează câştigul pentru viaţă

La toate întrebările de mai sus, noi, echipa de misiune MGM, am considerat că acest verset vine ca o mănuşă în vederea găsirii unei soluţii.

Timpul nostru, banii nostrii, pasiunea noastră, casele noastre, proprietăţile noastre şi tot ceea ce înseamnă un câştig al nostru, dacă ne considerăm oameni spirituali şi de bună credinţă, trebuie să foloseasca şi celor din jur.


ImageÎn perioada 15-18 martie, echipa a vizitat plaiurile Bârladului. Ne-am bucurat alături de semenii noştri din Ibăneşti, Gârdeşti şi Morăreni. Acest sat Morăreni, denumit de un frate slujitor drept “India Bârladului” ne-a oferit multe experienţe.

Evanghelia se face auzită. Oamenii o ascultă din simplă curiozitate, alţii din pasiune, alţii o ascultă ca pe o noutate şi în acest fel sămânţa este plantată. Aceasta este datoria celui ce seamănă. Hristos este cel ce face ca sămânţa să aducă rod.

În Ibăneşti, cu ajutorul lui Dumnezeu s-a desfăşurat, în Căminul Cultural, un program evanghelic destinat atât celor mici cât şi celor mari. Alcoolici, oameni plini de violenţă, oameni conduşi de curvie şi de interese proprii, dar şi oameni iubitori de Dumnezeu au ascultat Cuvântul Domnului rostit prin gura fratelui Andrei Doru.ImageCeea ce ne încurajează să lucrăm cu aceeaşi pasiune este căldura cu care suntem primiţi şi modul atent şi respectuos pe care semenii nostri din Bârlad o acorda Evangheliei.


Acel  De ce  nu mai trebuie aruncat în responsabilitatea cuiva. Soluţia stă în mâinile, în timpul şi în buzunarele noastre.

Să luptăm împreună pentru Împărăţia cerurilor!

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns