Isus, știu mă iubește

Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.” Efeseni 3:17-19

 

Nu există nicio îndoială că acest imn a îndreptat inimile copiilor spre Isus Cristos mai mult decât oricare altul. A fost scris sub formă de poezie de Anna B. Warner într-o nuvelă numită Say and Seal, scrisă împreună cu sora ei, Susan, și publicată în anul 1860. În această carte, – devenită bestseller pe acea vreme și întrecută la vânzări doar de Coliba unchiului Tom – cuvintele poeziei sunt spuse de domnul Linden, un învățător de școală duminicală ca mângâiere unui copil muribund pe nume Jonnny Fax. știind că Johnni își trăiește ultimele clipe ale vieții, domnul Linden l-a luat în brațe și a început să-i recite versurile acestui imn.

La puțin timp după apariția cărții Say and Seal, compozitorul de imnuri bisericești William Bradburry a fost atât de fascinat de poezia spusă de domnul Linden lui Johnny, încât s-a hotărât să-i compună imediat o melodie potrivită.

Imnul Isus, știu mă iubește a devenit în scurt timp cel mai iubit imn scris vreodată pentru copii

Dumnezeu să binecuvinteze toți copiii!

Isus știu mă iubește, Biblia-mi spune mie;

Cei mici Lui îi aparțin, copilașii la El vin.

Da mă iubește, El mă iubește!

Mă iubește da, Biblia-mi spune așa.

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns