M-am hotătât să-L urmez pe Isus

„Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.” Luca 9:23

 

M-am hotărât să-L urmez pe Isus se numără printre cele mai cunoscute imnuri creștine, fiind cântat în special la serviciile de evanghelizare sau de botez. Versurile au fost inspirate de o întâmplare din viața evanghelistului indian Sadhu Sundar Singh. Născut la data de 3 septembrie 1889, la poalele muntelui Himalaya, într-o familie importantă de sikhiți, Sundar Singh era dus adesea de mama lui să învețe la picioarele unui ascet indian, dar îl trimitea și la o școală de misiune creștină pentru a învăța limba engleză. Moartea mamei lui, pe când el avea doar paisprezece ani, l-a deprimat atât de tare, încât s-a întors împotriva creștinilor și a început să le facă foarte mult rău. Ca un gest de sfidare a credinței creștine, a cumpărat o Biblie pe care a ars-o filă cu filă, în fața prietenilor lui. În noaptea aceea, disperarea l-a dus în pragul sinuciderii. A hotărât ca în zorii zilei să meargă la cea mai apropiată cale ferată din zonă și să-și pună capul pe șină când va trece trenul. Totuși, înainte de răsăritul soarelui, și-a trezit tatăl pentru a-i spune că L-a văzut pe Isus Cristos într-o viziune și I-a auzit vocea. În ziua următoare, a decis că-L va urma pe Cristos pentru tot restul vieții. Ca urmare a acestui fapt, tatăl lui l-a renegat și l-a alungat de acasă.

Rămas fără casă și fără mâncare, Sundar Singh a mers la un cămin creștin pentru leproși din Sabathu și a slujit acolo până în 1906, când a plecat de la leprozerie și a început viața de ascet. Deviza lui era următoarea: „Nu sunt vrednic să calc pe urmele Domnului meu, dar, ca și El, nu vreau casă sau bunuri. Ca și El voi aparține drumului, voi împărtăși durearea poporului meu, voi mânca cu cei care îmi vor da adăpost și voi spune tuturor oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu.”

Pe lângă faptul că a predicat Evanghelia atât în satul său natal, cât și în alte sate, dorința tânărului de numai șaptesprezece ani era să ducă Evanghelia în Tibet. În 1908, a reușit să treacă pentru prima dată granița Tibetului și, potrivit propriei mărturii, a fost bine primit de unii dintre localnici și alungat de alții. Următorii ani au fost foarte grei pentru el, fiind de multe ori în primejdii de moarte fie din partea oamenilor, fie din partea fiarelor sălbatice. În 1929, împotriva tuturor sfaturilor celor apropiați, a decis să mai viziteze încă o dată Tibetul. De atunci nu a mai fost văzut niciodată.

Imnul M-am hotărât să-L urmez pe Isus, deși i-a fost atribuit lui Sadhu Sundar Singh, a fost compus de un autor necunoscut, care a scris versurile inspirat fiind de hotărârea tânărului de numai paisprezece ani de a-L urma urma pe Cristos în ciuda faptului că avea să fie renegat și alungat de tatăl lui, după încercarea nereușită de a-l otrăvi. Melodia imnului este una tradițională indiană, fiind cântată de tribul Garo din nord-estul Indiei încă din a doua jumătatea a secololui XVIII.

Bebe și Bianca Ciuașu – Voi cânta doar despre Isus, vol. 1

Dumnezeu să binecuvinteze toți candidații pentru botez cu o întoarcere reală către El.

 

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns