10 tipuri de bărbaţi cu care femeile creştine nu trebuie să se căsătorească

pedir-mano-a-la-noviaAcest articol cu titlul original 10 Men Christian Women Should Never Marry, semnat de J. Lee Grady,  a fost publicat recent, cu ocazia sărbătorii de San Valentin, de revista Charisma Magazine, cea mai citită revistă din Statele Unite de cititorii penticostali şi carismatici.Rezultatul i-a surprins de-a dreptul pe responsabilii revistei, deoarece articolul a devenit un adevărat „boom” în Internet, fiind citit de peste 2 milioane de persoane şi 1,5 milioane

l-au retrimis sau împărtăşit în reţeaua virtuală.

Pe pagina web a revistei au fost scrise 1 200 de comentarii asupra articolului şi nu erau ale unor persoane necredincioase, sau batjocoritoare. Aproape toate erau persoane creştine cu serioase preocupări asupra importanţei căsătoriei. Autorul a adăugat că a primit „tone” de mesaje private, majoritatea de la femei care căutau un sfat deoarece s-au căsătorit cu unul dintre bărbaţii despre care el vorbea în articol.

Steve Strang, fondatorul şi responsabilul revistei concluzionează: „este ca şi cum ar fi existat o dorinţă profundă între creştini, decepţionaţi de atâtea persoane dependente, divorţuri, standarde coborâte … care este trezită când o figură paternă ca şi Lee le spune femeilor ceea ce ar fi trebuit să le spună tata sau pastorul”.

„Eu împreună cu soţia mea, am crescut patru fete – şi fără puşcă în casă”, începe J.Lee Grady. Şi trei dintre ele deja s-au căsătorit. Ne iubim ginerii şi suntem convinşi că Dumnezeu i-a ales pe fiecare dintre ei ca să coincidă cu temperamentul şi personalitatea fiicelor noastre.

Întotdeauna am crezut că Dumnezeu se implică în problema alegerii partenerului. Dacă el a putut-o face pentru fiicele mele, de ce nu ar face-o şi pentru dumneavoastră. În ziua de azi, am mai multe prietene necăsătorite cărora le-ar plăcea să-şi găsească persoana potrivită. Unele îmi spun că şansele sunt minime în biserica lor, drept urmare s-au aventurat în lumea întâlnirilor on-line. Altele deja şi-au ridicat mâinile în semn de disperare, întrebându-se dacă mai există băieţi creştini decenţi în vreun loc. Sau au început să se întrebe dacă ar putea coborî standardele cu scopul de a-şi găsi un partener.

Sfatul meu este: nu te mulţumi cu mai puţin decât ce are Dumnezeu mai bun. Este mult mai bine să fii singură, decât cu bărbatul nepotrivit!

Vorbind de „bărbatul nepotrivit”, aici sunt primii 10 bărbaţi pe care trebuie să-i evitaţi când sunteţi în căutarea unui soţ:

1.  Necredinciosul. Ia notă de versetul din 2 Corinteni 6:14 şi pune-l ca şi notă pe monitorul calculatorului tău. Acesta spune: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul”? (2 Corinteni 6:14). Aceasta nu este o regulă religioasă învechită. Este Cuvântul lui Dumnezeu pentru dumneavoastră azi. Nu permiteţi ca farmecul unui bărbat, succesul său financiar sau promisiunea că te va însoţi la biserică, să te împingă să te angajezi într-o relaţie care ştii că nu este corectă. „Misionarismul marital” niciodată nu este o bună strategie. Dacă tipul nu este un creştin născut din nou, şterge-l de pe listă. Nu este cel potrivit pentru tine. Încă nu am cunoscut femeia căreia să nu-i pară rău că s-a căsătorit cu un necredincios.

novio_narcisista2.  Mincinosul. Dacă tu descoperi că bărbatul cu care te întâlneşti te-a minţit asupra trecutului său, sau că încearcă să-şi acopere urmele pentru a-şi ascunde secretele faţă de tine, fugi pe uşa cea mai apropiată. Familia trebuie să fie construită pe o bază de încredere. Dacă el nu poate să spună adevărul, rupe relaţia acum, înainte de a fii ademenită într-o decepţie mai mare. 

3.  Uşuraticul.   Mi-ar plăcea să-ţi spun că dacă te întâlneşti cu un băiat bun la biserică, ar fi o garanţie că acesta îşi trăieşte viaţa în puritate sexuală. Dar din păcate acest lucru nu se potriveşte în ziua de azi. Am ascultat povestiri oribile despre băieţi necăsătoriţi care fac parte din echipa de laudă, duminica, dar se comportă ca şi un Casanova în timpul săptămânii. Dacă te căsătoreşti cu un bărbat care trecea dintr-un pat în altul, înainte de nuntă, poţi să fii sigură că va face acelaşi lucru şi după nuntă.

4.  Necinstitul. Sunt mulţi bărbaţi creştini care cu ani înainte au eşuat în căsătorie. După divorţ, au experimentat naşterea din nou prin Duhul Sfânt şi acum doresc să se recăsătorească. S-ar putea ca familia din recăsătorie să fie foarte fericită. Dar dacă tu descoperi că bărbatul cu care te întâlneşti nu-şi îngrijeşte copiii rezultaţi din prima căsătorie, ai descoperit o eroare fatală. Orice bărbat care nu este capabil să plătească pentru erorile trecutului sau să-şi ajute copiii din relaţia anterioară, nu o să vă trateze într-o manieră responsabilă.

5.  Dependentul. Există mulţi bărbaţi care aparent sunt buni creştini, dar sunt dependenţi de alcool sau droguri şi au învăţat să-şi ascundă problemele, dar tu nu trebuie să aştepţi până la luna de miere ca să descoperi că el este un beţiv. Niciodată să nu te căsătoreşti cu un bărbat care refuză să caute ajutor pentru dependenţa sa. Insistă ca el să caute ajutor profesionist şi depărtează-te de el. Nu intra într-o relaţie de codependenţă în care el afirmă că are nevoie de tine ca să se poată menţine serios. Tu nu poţi să-l ajuţi.

6.  Vagabondul. Am o prietenă care şi-a dat seama după nuntă că ea s-a căsătorit cu unul care nu avea planuri de a-şi găsi un loc de muncă stabil. Îşi făcuse un plan foarte ingenios: el rămânea acasă în fiecare zi şi se juca jocuri pe video, în timp ce soţia lui mergea la muncă şi plătea toate facturile. Apostolul Pavel spune că „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3:10). Aceeaşi regulă se aplică şi aici: Bărbatul care nu este dispus să muncească, nu merită o soţie creştină.

7.  Narcisistul. Sincer vorbind sper ca să poţi găsi un bărbat chipeş. Dar să ai grijă: dacă prietenul tău petrece 6 ore pe zi într-o sală de sport şi publică regulat pe facebook, poze cu bicepşii lui, ai o problemă. El s-ar putea să fie „arătos” dar un bărbat care se îndrăgosteşte de imaginea lui şi de propriile lui necesităţi, niciodată nu va fi capabil să te iubească cu sacrificiu aşa cum Hristos îşi iubeşte Biserica (Efeseni 5:25). Bărbatul care întotdeauna se priveşte pe el însuşi în oglindă, niciodată nu te va privi pe tine.

novio_posesivo8.  Necumpătatul. Bărbaţii cu tendinţe abuzive nu-şi pot controla mânia când îşi pierd cumpătul. Dacă tipul cu care te întâlneşti are tendinţa de a-şi pierde firea, fie cu tine, fie cu alţii, să nu fii tentată să-i înţelegi comportamentul. El are o problemă şi dacă te căsătoreşti cu el va trebui să navighezi în fiecare zi într-un câmp plin de mine, pentru ca să eviţi o nouă explozie. Bărbaţii irascibili îşi abuzează soţiile verbal sau chiar fizic. Găseşte-ţi un bărbat care să fie un „domn”.

9.  Necoptul. Poţi să mă numeşti rămas în urmă, dar eu am suspiciuni faţă de un bărbat care încă locuieşte cu părinţii la 35 de ani. Dacă mama lui încă îi găteşte, îi face curat în cameră şi îi calcă hainele la vârsta aceasta, poţi să fii sigură că se găseşte blocat într-o urzeală emoţională a timpului. Tu îţi cauţi o problemă dacă gândeşti că poţi să fii soţia unui bărbat care nu s-a maturizat. Fă pasul înapoi şi ca şi prietenă, încurajează-l să-şi găsească un mentor care să-l ajute să se maturizeze.

10.  Posesivul. Unii băieţi creştini din ziua de azi cred că familia promovează superioritatea masculină. Ei pot să citeze Scriptura şi sună foarte spiritual, dar în spatele faţadei autorităţii maritale se află o profundă insecuritate şi o mândrie care se poate transforma în abuz spiritual. 1 Petru 3:7 porunceşte bărbaţilor să se poarte cu înţelepciune cu soţiile lor, dându-i cinste ca unui vas mai slab (deci de pe poziţii de egalitate). Dacă bărbatul cu care eşti prietenă, îţi vorbeşte de sus, face comentarii  jenante asupra femeilor şi le desconsideră darurile spirituale, fă stânga împrejur şi pleacă. El caută doar puterea. Femeile care se căsătoresc cu bărbaţi fanatici din punct de vedere religios, ajung deseori  într-un coşmar al depresiei.

„Dacă tu eşti o femeie a lui Dumnezeu, nu-ţi vinde „dreptul de întâi născut”, căsătorindu-te cu un bărbat care nu te merită. Decizia cea mai inteligentă a vieţii este să aştepţi bărbatul care este cu adevărat predat lui Hristos”, este concluzia lui Lee Grady.

N. Tr. – Pentru a fii oneşti şi imparţiali, există şi cealaltă faţă a monedei„8 tipuri de femei cu care bărbaţii creştini nu trebuie să se căsătorească”, de acelaşi autor, pe care îl vom pune la dispoziţia dumneavoastră într-o altă postare pe acest blog.

Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Articol preluat de pe www.stiricrestine.ro

Lasă un răspuns