A dărui înseamnă mai mult decât a primi

Orice om care te caută, îți va cere ceva…

Bogatul plictisit, frumusețea conversației; săracul, banii tăi; cel trist, o alinare; cel slab, o încurajare; cel care luptă, un ajutor moral.

04-darnicia-mic-jpg1341428032Orice om care te caută, cu siguranță îți va cere ceva. Iar tu începi să te împacientezi! Și să te gândești: ce deranj! Nefericitul de tine! Legea ascunsă care împarte în mod misterios calitățile remarcabile, a decis să-ți ofere privilegiul privilegiilor, binele binelui, prerogativa prerogativelor: „SĂ DAI! TU POȚI SĂ DAI!” Cât e ziua de lungă, tu dai, fie un zâmbet, fie o strângere de mână sau un cuvânt de alinare. Cât e ziua de lungă, te asemeni Domnului Isus, care nu este decât o dăruire continuă și un dar continuu! Ar trebui să cazi în genunchi în fața Tatălui și să-I spui: „Îți mulțumesc pentru că pot da, Tată Ceresc! Niciodată nu va mai apărea pe fața mea vreo umbră de neliniște”.

„În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care Însuşi a zis: ‘Este mai ferice să dai decât să primeşti.’ Fapte 20:35

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns