BETELINO: Impresii de la Conferința Regională EGM Suceava

AquSeagDc4Qb5f_JZ87Y0lNtLmAgu7Vpc6YRhPuTTnBz

”Toți pentru UNUL, UNUL pentru toți”– este tema Conferinței Regionale EGM pentru învățătorii de Școală Duminicală. Întâlnirea a avut loc sambătă, 26.09.2015, la Biserica Filadelfia din Suceava. Conferința a fost organizată de echipa Fundației ”Echipând Generația de Mâine”, care are ca scop dezvoltarea în bisericile din ţară  – şi nu numai – unei lucrări eficiente cu copiii şi cu familiile acestora.

Pentru învățătorii Școlii Duminicale BETELINO a fost un prelej minunat de a descoperi câteva din tainele și tehnicile prin care poți crea și menține unitatea în echipa ta de învățători sau în grupa ta de copii. A fost și este o provacare pentru noi să lucrăm în acest an școlar ”Toți pentru UNUL, UNUL pentru toți”.

După momentul de părtășie, fratele Mihai Țandea a prezentat într-o sesiune plenară, conceptul din spatele proverbului ”Toți pentru unul, unul pentru toți!” A definit echipa și a scos în evidență 3 legi ale muncii în echipă: 

  1. Legea semnificației – unu este un număr prea mic pentru a obține măreția.
  2. Legea Muntelui Everest – pe măsură ce provocarea crește, crește și nevoia de lucru în echipă.
  3. Legea prețului – echipa nu reușeste să își atingă potențialul atunci când refuză să plătească prețul necesar.

”Teoria, ca teoria, dar practica ne omoară” este o vorbă prin popor, dar acestă Conferință ne-a dat prilejul să punem în practică ceea ce am invățat, deoarece au fost trei ateliere în care am putut să vedem metode și tehnici care pot forma și susține unitatea.

Atelierul nr. 1 – a fost susținut de sora Mihaela Drăgoi și a avut ca temă principală prezentarea unei lecții demonstrative și a unui verset de memorat.

Atelierul nr. 2 – a fost prezentat de sora Camelia Bruda care ne-a ajutat să găsim răspunsuri la întrebarea: Cum să creezi unitate la nivelul grupei de copii?

Atelierul nr. 3 – a fost unul motvant și energic, deoarece am fost provocați de fratele Mihai Tandea la joacă. Astfel am participat la câteva jocuri și activități de team building pentru copii și adolescenți, care ne-au demostrat că jocurile îi adună pe copii și pot dezvolta spiritul de echipă.

Toate acestea au avut un rol important în largirea perspectivelor privind lucrul în echipă și importanța unității din echipă. Va fi o provocare pentru noi în acest an de școală duminicală să avem echipe puternice și unite. Domnul să ne dea călăuzire!

 

Lasă un răspuns