Dă valoare rugaciunii, încă din zorii dimineții!

descărcare

Iubesc zilele in care uit numarul rugaciunilor pe care le-am facut. Zilele in care inima mea, zice plina de bucurie: „Am triumfat! Puterea Duhului Sfant a triumfat! Am triumfat in rugaciune! Tata simt ca sufletul meu a reusit, intr-adevar, sa stea la sfat cu Tine.”

Ma simt in siguranta cand depasesc, standardele rugaciunii obisnuite! Aud ca oamenii obisnuiesc sa se inchine o data sau chiar de doua ori inaintea Ta si ma cutremur. Mi-e teama de acest putin. Cand am spus ca Te aleg pe Tine ca model in viata, am spus ca aleg sa fiu si un om al rugaciunii! De aceea ma simt un nimic cand nu reusesc sa depasesc aceste limite. Tind sa cred, zi de zi, ca Tu imi soptesti sa fiu un om „nelimitat” cand vine vorba de rugaciune.

De aceea iubesc acele zile cand pot sa ma inchin in „duh si adevar” inaintea Ta; in adevarul pe care il zice Biblia: „Rugati-va neincetat!” Ma simt atat de bine cand rugaciunea este prioritara in viata mea. Cand reusesc sa valorific timpul meu cu rugaciuni si sa nu le mai stiu numarul.

Sunt ocupat: da! Dar atunci cand nu reusesc sa-mi plec genunchii inaintea Ta, ajuta-ma Doamne sa renunt la gandurile mele desarte si sa le inlocuiesc cu ganduri care sa-Ti aduca slava. Poate ca te gandesti ca este imposibil ca viata sa fie una a rugaciunii. Gresit! Se poate! De pilda, ai un job sau scoala si de multe ori aceste lucruri iti ocupa cea mai mare parte din timpul tau, insa cu siguranta exista in viata ta, ocupa, si cateva momente, in care sa poti respira usurat. Nu incerca sa te scuzi, exista sigur! Si se mai intampla sa nu poti fi acasa, in camaruta ta, insa daca in viata ta gasesti cateva clipe in care sa te deconectezi de la aceste lucruri, iti propun sa te conectezi la sursa de energie vesnica, la Hristos.

Isus da valoare rugaciunii tale si atunci cand tu reusesti, doar sa spui „Multumesc pentru tot!” si faci acest lucru din inima. El mijloceste la Tatal pentru ca rugaciunea ta sa devina desavarsita.

Nu renunta! Nu spune nimeni sa nu-ti faci timp pentru tine, insa vreau sa-ti las un ultim gand: intr-o carte, am aflat, cel mai frumos lucru care se poate zice despre o persoana si anume „vad in ea o femeie pe genunchi”. Este minunat sa se spuna despre tine „vad in tine o persoana pe genunchi”. Tu stii ce inseamna acest lucru? Om al rugaciunii, viata traita cu folos, pasi repezi spre cer, credinta, iubire si respect pentru Dumnezeu o inima pentru cer! Asta inseamna!

Tu poti si se merita sa fii asa, toate pentru Hristosul care a facut-o totul pentru tine!

Alina Curelusa, invatator la Scoala Duminicala BETELINO

Un comentariu la „Dă valoare rugaciunii, încă din zorii dimineții!”

  1. Amin ,foarte adevarat cele mai frumoase clipe pe care le putem traii sant in rugaciune , imi pare rau ca nu ma pot lauda cu aceasta dar multumesc Domnului Isus ca avem frati care stiu chiar si printr un email sa ne ajute sa facem mai mult pentru sufletul nostru in rugaciune . Domnul Isus Hristos sa va binecuvanteze!

Lasă un răspuns