Gând, 1 august 2016

Ori de câte ori meditez la promisiunile Domnului Isus, nu se poate să nu-mi aduc aminte de aceste cuvinte atât de preţioase: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele..”.
E o încurajare aşa de mare pentru noi toţi! El nu a spus „Voi fi cu voi doar când Mă veţi chema cu adevarat”, ci în fiecare zi. Cu siguranţă au fost momente când rugăciunile noastre nu au fost tocmai rugăciuni, ci mai degrabă nişte şoapte stinse de îngrijorările cotidiene. Şi totuşi, iată că în dragostea Lui nespus de mare, Domnul şi atunci a fost cu noi. Şi-a făcut simţită prezenţa chiar şi în acele zile când, drept vorbind, nu meritam s-o facă. Chiar nu.

Isus a fost cu tine când ţi se părea că pământul îţi fuge de sub picioare; când nu ai reuşit să birui ispita; când ai primit doar critici din partea celor din jur. Da, Domnul a fost prezent. Şi dacă nu ai simţit prezenţa Lui, e pentru că nu te-ai preocupat suficient de mult ca să-L incluzi pe Domnul în planurile tale, în eşecurile tale sau chiar în frământările interminabile.

Promisiunea Lui rămâne în picioare atât timp cât noi Îl chemăm şi implorăm prezenţa şi ajutorul Lui. Din momentul în care hotărâm să luăm decizii fără El, prezenţa Lui va fi redusă în vieţile noastre. Zilele îşi vor pierde farmecul şi inevitabil ne vom confrunta cu întristarea şi neîmplinirea.

Dar totul capătă farmec când alături de noi este Izvorul vieţii vesnice! Ne vom bucura chiar şi în necaz şi plini de Duh Sfânt vom spune: „Toate lucrurile lucrează spre binele nostru! Fiecare zi e sub controlul Lui şi întocmită în aşa fel încat omul spiritual să fie din ce în ce mai arătos.”

E luni. E una din zilele în care Domnul a promis că va fi cu tine, dacă vei dori lucrul acesta! Da, e un Dumnezeu şi de aproape, dar şi de departe. Va veghea la serviciu, acasă, în călătorie, pe stradă. E prezent! Cheamă-L şi profită de această făgăduinţă. Prezenţa Lui nu numai că reprezintă ocrotire, ci şi binecuvântare, pentru că El e Domnul şi El ştie să ofere mai mult decât merităm sau credem!


Un text semnat de Alina Cureluşă

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns