Gând pentru 27 august

Un vestitor al Evangheliei din Elveția mergea cu trenul la Paris. Un călător începu să atace credința creștină. Vestitorul Evangheliei îi răspunse pe scurt la toate cu câte un verset din Biblie. Orice citat biblic era ignorat de celălalt care căuta să-și susțină argumentele. La toate primea ca răspuns un verset. Înfuriat, călătorul îi spuse: „Nu vezi că nu cred in Biblia ta? Ce rost au aceste citate?” Răspunsul veni din nou din Biblie: „Dacă nu credeți că Eu sunt – a zis Isus – veți muri în păcatele voastre” (Ioan 8:24).

După câțiva ani, vestitorul Evangheliei a primit o scrisoare de la călătorul din tren. Printre altele spunea: „Dumneavoastră ați luat sabia Duhului și m-ați străpuns; da, m-ați străpuns. De câte ori am încercat să parez loviturile tăișului și să vă fac să mă loviți cu mâna, nu să folosiți oțelul cerului, îmi dădeați o altă lovitură. Atunci m-ați făcut să simt că nu lupt cu dumneavoastră, ci cu Dumnezeu…”.

La sfârșit călătorul a scris frumoasa veste că s-a întors la Dumnezeu primindu-L pe Hristos ca Mântuitor al său. Iată o împlinire a versetului: „Tot așa și Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se va întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea și se va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11).

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Lasă un răspuns