Întâlnirea din tâmplărie

 Se spune că în tâmplărie a fost odată o întalnire ciudată. A fost o reuniune a uneltelor pentru a reglementa diferențele dintre ele. Ciocanul fusese președinte, dar mulțimea i-a spus că trebuia să renunțe. De ce? Făcea prea mult zgomot! Și în plus, tot timpul și-l petrecea bătând câte ceva.

Ciocanul și-a recunoscut vina, dar a cerut să fie dat afară și șurubul; el zicea că trebuia să-l învârți de prea multe ori pentru a sluji la ceva.

În fața atacului, șurubul a acceptat și el, dar la rândul lui, a cerut expulzarea șmirghelului. A arătat că se purta prea aspru și că tot timpul se frichinea cu ceilalți.

Și șmirghelul a fost de acord, cu condiția să fie dat afară și metrul pentru că tot timpul îi măsura pe alții după măsura lui, ca și cum ar fost singurul perfect.

În acel moment a intrat și tâmplarul, și-a pus șorțul și a început lucrul.

A folosit ciocanul, șmirghelul, metrul și șurubul. La sfârșit, lemnul grosolan s-a transformat într-o mobilă fină.

www.canal3.md
www.canal3.md

Când tâmplăria s-a cufundat din nou în liniște, cei prezenți au reînceput dezbaterile. Atunci a luat cuvântul ferăstrăul și a zis: „Domnilor, s-a demonstrat că avem defecte, dar tâmplarul lucrează cu ceea ce avem bun în noi. Asta ne face valoroși. Așa că nu ne mai gândim la punctele noastre slabe și să ne concentrăm asupra ultilității punctelor noastre bune”.

Atunci mulțimea a descoperit că ciocanul era puternic, șurubul era cel care unește și dă forță, șmirghelul era foarte bun pentru finisarea și nivelarea suprafețelor aspre și că metrul era precis și exact.

S-au simțit astfel o echipă în stare să producă mobilă de calitate. S-au simțit mândri de faptele lor și de faptul că lucrau împreună.

Așa se întâmplă și cu oamenii. Priviți în jur și vă veți convinge. Când într-o firmă, personalul caută tot timpul defectul celorlalți, situația devine tensionată și negativă. În schimb, când încercăm cu sinceritate să vedem punctele tari ale celorlalți, atunci înfloresc cele mai mari reușite.

Este ușor să găsești defecte, oricine ar putea să o facă, dar să găsești calitățile este un lucru pentru ființele superioare care pot inspira toate succesele omenești.

Dar ție… Ce-ți spune Dumnezeu?

„Şi iată că în sinagogă era un om care avea o mână uscată. Ei, ca să poată învinui pe Isus, L-au întrebat: „Este îngăduit a vindeca în zilele de Sabat?” El le-a răspuns: „Cine este omul acela dintre voi care, dacă are o oaie şi-i cade într-o groapă, în ziua Sabatului, să n-o apuce şi s-o scoată afară? Cu cât mai de preţ este deci un om decât o oaie? De aceea este îngăduit a face bine în zilele de Sabat.” Atunci a zis omului aceluia: „Întinde-ţi mâna!” El a întins-o şi mâna s-a făcut sănătoasă, ca şi cealaltă.”  Matei 12:10-13

Humberto Agudelo – Vitamine pentru suflet

Autor: Lucian Iacob

Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului!

Un comentariu la „Întâlnirea din tâmplărie”

Lasă un răspuns