Putem să stăm de vorbă cu tine?

În timpul unei pauze, după o oră și jumătate de activități la timpul de limba engleză, m-am retras într-un colț al camerei pentru un răsuflu. Imediat după ce m-am așezat, am fost abordat de un grup de tineri cu următoarea întrebare: „Putem să stăm de vorbă cu tine?”. „Sigur!”, am răspuns. Chiar după ce am făcut cunoștință cu ei mi-au pus a doua întrebare: „Tu ce faci aici?”

Ei bine, la această întrebare vreau să vă răspund și dumneavoastră.

Suntem de aproximativ două luni pe câmpul de misiune în Mongolia. Dumnezeu a fost de partea noastră în tot acest timp, pregătindu-ne toate cele necesare pentru a putea începe activitățile.

În urmă cu trei săptămâni am început școala de limbă locală. Pe lângă învățarea limbii, avem oportunitatea să  învățăm de fiecare dată câte ceva nou din cultura mongolă. Sunt multe lucruri pe care nu mi le-am putut imagina vreodată cu privire la cultura acestui popor. Lucruri ciudate care se trag din Budism și Șamanism, care înrobesc acest popor printr-o frică greu de imaginat. Insă prin toate aceste lucruri Dumnezeu ne descoperă cât de mare este nevoia.  Înțelegem că acești oameni au nevoie de Isus Hristos mai mult decât orice. Evanghelia poate să-i conducă la o întâlnire autentică cu Domnul Isus și la o viață nouă în Împărăția lui Dumnezeu.

a0e46df7-6016-46e1-9989-81cbc4042e11

Slujim în mica biserică locală prin predicarea Cuvântului lui Dumnezeu, prin motivarea la rugăciune și mărturii. Biserica locală este formată din trei familii, câteva surori, câțiva tineri și copii. În biserică este nevoie mare de maturizarea spirituală și creștere numerică.  Nădăjduim ca Dumnezeu să zidească această biserică prin slujirea noastră și ca lucrarea să propășească în mâinele Sale. Cu ajutorul lui Dumnezeu, se va începe de sâmbătă lucrarea cu tinerii. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne folosească și să aducă la mântuire cât mai mulți tineri.

c42f7b6e-b116-4ed9-b50c-e79a42b639ad

Zamiin-Uud este un orășel la graniță cu China, unde am fost împreună cu echipa de români (Fam. Besoiu Uțu și Bety), cu păstorul local și alți membri din biserică într-o călătorie de evanghelizare. Sperăm ca sămânța Cuvântului lui Dumnezeu care a fost semănată și mărturiile care au fost spuse să aducă zidire credincioșilor și mântuire celor nemântuiți.

5d9814f5-56bd-4841-9b0b-559c6200b720 Story Hub este un local /centru pe care îl frecventăm unde se pot citi cărți, se predă limba engleză și unde are loc  întâlnirea săptămânală cu bărbații și femeile în scop evanghelic. De asemenea, Story Hub este un loc de relaționare cu oamenii locali, iar acest centru este folosit ca o platformă pentru vestirea Cuvântul lui Dumnezeu. Ne rugăm ca Dumnezeu să folosească această platformă pentru slava Sa în Mongolia și pentru mântuirea oamenilor.

Viza, este un uriaș pe care încă nu l-am biruit în totalitate. Pe când eram în România am avut probleme în obținerea vizei, datorită faptului că în Mongolia legile sunt foarte stricte și mereu în schimbare. Ni s-a comunicat că putem obține viza de turist până la trei luni de60e2afcc-71b6-437f-9368-6050be873021 zile, însă nu a fost așa. Când ne-am dus să obținem viza pentru luna a treia,  ne-au spus că nu se mai poate prelungi. Așadar urmează să plecăm din Mongolia în Siberia pentru câteva zile, ca să putem aplica o viză de muncă sau alt tip de viză. Sperăm ca Dumnezeu să ne dăruiască biruință în obținerea vizei pe termen lung și să nu apară alte complicații.

ee557008-0450-43ed-9f7a-857b210a67a0Dragilor, am scris câteva lucruri despre lucrarea, implicarea și provocările noastre în Mongolia. Credem că Dumnezeu poate să facă mult mai mult decât noi ne așteptăm sau credem. Așadar, așteptăm ca Dumnezeu să ne folosească spre slava Sa.

Mulțumim tuturor celor care sunt implicați în această lucrare, fie prin rugăciune, post, încurajări sau financiar. Dumnezeu nu va rămâne indiferent față de osteneala voastră, ci va răsplăti fiecăruia după îndurarea Lui cea mare. Fiți binecuvântați de Domnul Isus!

Motive de rugăciune:

  • visa pe termen lung

  • Rut (să aibă putere fizică și emoțională în această perioadă de sarcină)

  • înțelepciune în învățarea limbii locale

  • călăuzirea Duhului Sfânt în lucrare

  • viziune și strategii eficiente

Contact: iacobmaryus@gmail.com

Lasă un răspuns